Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

10 grzybów suszonych
4 szklanki wody
1 kg kwaszonej kapusty
2 cebule
sól, pieprz
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z grzybami

Grzyby namaczaj przez 1 godzinę w szklance wody, a następnie ugotuj, ostudź i pokrój w paseczki.

Kapustę zalej 3 szklankami wody i zagotuj pod przykryciem. Po chwili odkryj i gotuj na mniejszym ogniu przez ok. 20 min.

Na patelni na 4 łyżkach oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę i grzyby. Podsmażone grzyby z cebulą dodaj do kapusty i gotuj razem przez ok. 45 min. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak