Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groch z kapustką kiszoną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 szklanki wody
½ kg kwaszonej kapusty
groch 1 szkl.
olej 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: groch z kapustką kiszoną

przyprawy: sól, pieprz czarny mielony i ziarnisty,

Groch opłucz, namocz w 2 szklankach wody i pozostaw na noc. Następnie dnia przez 1 godzinę gotuj groch w tej samej wodzie, w której się moczył. Pod koniec gotowania posól i dodaj majeranek.

Kapustę zalej 2 szklankami wody, zagotuj pod przykryciem, po chwili odkryj i gotuj na mniejszym ogniu przez ok. 20 min. Na patelni na 2 łyżkach oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę.

Kapustę dodaj do grochu i gotuj razem z liściem laurowym i pieprzem ziarnistym, aż woda odparuje (ok. 35 min). Dopraw do smaku solą i pieprzem mielonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak