Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane w jajkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6 jajek
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
koncentrat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane w jajkach

Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupki i pokrój wzdłuż na pół. Z jajek wyjmij żółtka. Odcedź tuńczyka z zalewy. Do miski wrzuć żółtka, odcedzonego tuńczyka oraz dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego. Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Przygotowaną masę dopraw solą i pieprzem i jeszcze raz wymieszaj. Na talerzu ułóż połówki jajek i wypełnij je masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 29.12.2011 19:07
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak