Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne skrzydełka i ziemniaki faszerowane pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1kg
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat w zależności od upodobań
jajko 1
cebula 1
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne skrzydełka i ziemniaki faszerowane pieczarkami

Tartą bułkę mieszamy z solą,pieprzem i papryką.Skrzydełka myjemy,osuszamy i obtaczamy w panierce.Smażymy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Cebulę kroimy w półplasterki,podsmażamy na patelni.Pieczarki szatkujemy (lub ścieramy na tartce) i dodajemy do cebuli.Smażymy,aż odparują.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gdy przestygną,dodajemy jajko (farsz lepiej się trzyma).Ziemniaki obieramy,ostrym nożem wydrążamy jak najwięcej miąższu ze środka i napełniamy przygotowanym wcześniej farszem.Układamy w garnku na stojąco,aby farsz nie wypłynął.Zalewamy wodą do 2/3 wysokości i gotujemy do miękkości

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 20.12.2010 20:46
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/warzywa/ziemniaki_faszerowane_pieczarkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak