Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiówka II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw kwaszony 240 gram
ziemniaki 4-5 szt
marchewka 1 szt
natka pietruszki do smaku
śmietana 12% 100-120 ml
ziele angielskie 5 małych kulek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kostka wołowa 1,5 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 kulek
parówki 2 wędzone
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiówka II

Do garnka wlać 2,5 szklanki wody,dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,pokrojoną marchewkę,kostkę wołową,pieprz,ziele angielskie i liść laurowy,natkę pietruszki.Gdy ziemniaki i marchewka będą miękkie dodać kwaszony szczaw i parówki.Wszystko gotować 10-13 minut na mniejszym ogniu.Zestawić garnek z ognia i wlać śmietanę.Garnek wstawić na ogień,dodać pokrojone jajka.Wszystko gotować ok 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 13.05.2012 12:24
mniammm
maciek7 06.02.2012 20:07
super
pacpaw 02.04.2011 22:03
pomysłowe z tymi paróweczkami. Nigdy takiej nie jadłem
misiek123 18.03.2011 11:14
o...!!!
m1monika 10.12.2010 21:52
moja ulubiona!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak