Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparaga do obiadu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g fasolki szparagowej żółt
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/3 kostki masła
1 łyżka stołowa soli
1 łyżeczka cukru
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: szparaga do obiadu

Fasolkę umyj i poodcinaj końcówki z ogonkami. Gotuj przez ok. 20 min w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedź. Masło rozpuść na patelni i wsyp bułkę tartą. Podsmażaj przez 3 min, aż bułka delikatnie się zarumieni. Zdejmij patelnię z palnika. Dodaj do bułki fasolkę i szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszaj. Możesz podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.02.2013 11:00
z przyrządzaniem szparagów mam zawsze problem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak