Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

batony z otrębami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

400 g zagęszczonego, słodzoneg
250 g górskich płatków owsiany
100 g suszonej żurawiny
125 g mieszanki nasion
125 g orzechów
wiórki kokosowe 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: batony z otrębami

Mleko podgrzej w garnuszku nie dopuszczając do wrzenia. Orzechy pokrusz i wymieszaj w misce z nasionami, wiórkami kokosowymi, żurawiną i płatkami owsianymi. Zalej wszystko ciepłym skondensowanym mlekiem. Wlej mieszankę do formy do pieczenia i wyrównaj powierzchnię. Piecz przez ok. 1 godz. w temperaturze 130°. Ostudź i pokrój na prostokątne batoniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak