Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydzy 1 puszka
szynki 30 dag
majonezu 6 łyżek
sól, pieprz do smaku
ananas 1 puszka
ryż 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy, rozdrabniamy. Kukurydze odcedzamy i dodajemy do ryżu. Szynkę oraz ananasa kroimy np. w dorbną kostkę; dodajemy do pozostałych składników sałatki. Wszystko mieszamy z majonezem, doprawiamy solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.10.2011 15:37
ja też robię ja z kurczakiem:)
Magdalena/26Mooi 22.09.2011 16:55
pyszna!
iknkirke 02.04.2011 19:45
Bardzo dobra. Ja zamiast szynki daję ugotowaną pierś z kurczaka.
Mati13 20.02.2011 13:49
fajna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak