Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe 0,5 kg
włoszczyzna
ryż 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 4 ziarna
smietana 18% 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
sól, pieprz
ziarenka smaku
przyprawa w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem.

Mięso pokroić w kawałki,umyć włożyć do garnka z gotującą się wodą,dodać przyprawy(liść laurowy,pieprz,ziele angielskie).Posolić wodę.Gotować mięso,aż będzie na wpół miękkie.Przygotować warzywa:umyć i pokroić w ćwiartki marchew,korzeń pietruszki i korzeń selera,dodać wszystkie warzywa do zupy.Gotować warzywa ok 15 min.Razem z warzywami wsypać do zupy ryż-w miarę często mieszać zupę,aby ryż nie osiadł na dnie garnka i nie przypalił się!Gdy ryż już napęcznieje i warzywa będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze przez ok. 5 min. gotować.Przygotować zawiesine ze śmietany i mąki,rozprowadzić ją ciepłym wywarem z zupy.Zaprawić zupe śmietaną z mąką i doprawić do smaku ziarenkami smaku, solą i pieprzem(ewentualnie przyprawą w płynie).Zupę posypać już na talerzu natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak