Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z bananami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 50 dag
żółtko jajek 2
drożdże 5 dag
mleko ciepłe 3/4 szklanka
cukier puder 2 łyżki
masło 1/4 kostki
szczypta soli
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z bananami.

Z drożdży,mleka,soli,cukru i łyżki mąki robimy rozczyn (odstawiamy do wyrośnięcia).Masło roztapiamy.Mąkę przesiewamy,dodajemy żółtka,rozczyn i zagniatamy.Wlewamy roztopione zimne masło i wyrabiamy ciasto,aż masło się wchłonie.Ciasto rozwałkowujemy na placek i wycinamy z niego krążki.Nakładamy pół łyżeczki czekolady i plasterek banana,sklejamy.Smażymy je jak pączki,czyli w głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak