Truskawki w piance

Truskawki w piance

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    350 g
  • cukier puder

    3 łyżki
  • żelatyna

    5 łyżeczek
  • mleko

    1/2 szklanki
  • kremówka

    1/2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki zmiksuj, a śmietanę ubij. Dodaj cukier i do połowy porcji zmiksuj truskawki. Żelatyne namocz i rozpuść w gorącym mleku. Ostudź i dodaj do pianek. Na dno pucharów wylej biała piankę na nią truskawkową. Włóż do lodówki do stęzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

13.03.2011 18:32
truskawki są super a pianka też niczego sobie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat