Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożony groszek 50 dag
sałata masłowa 2 szt
bulion drobiowy 1 szkl
oliwa
pieczarki 25 dag
marchew 4 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa w cieście francuskim

Pieczarki oczyścić, marchew, paprykę, cebulę obieramy, wszystko kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, rumienimy go na rozgrzanej oliwie, wsypujemy pozostałe warzywa i smażymy przez chwilę, zalewamy małą ilością wody, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy około 15 minut. Ciasto rozmrażamy, kroimy na 12 kawałków, każdy rozwałkowujemy i nakładamy farsz i zawijamy w roladkę. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Liście sałaty myjemy, suszymy i rwiemy na małe kawałki. W rondelku rozgrzewamy 100 ml oliwy, wsypujemy groszek i sałatę, mieszamy. wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy około 15 minut. Podajemy razem z roladkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 03.12.2010 06:39
musze kiedys sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak