Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik z kaszy jaglanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 2/3 szkl
bulion drobiowy 2 l
udko z kurczaka 2 szt
pieczarki 25 dag
marchew 1 szt
pietruszka
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik z kaszy jaglanej

Udka umyć i osuszyć, oprószyć solą i usmażyć na oleju, obrać następnie z kości. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, odparować na suchej patelni, dodać masło i lekko zarumienić. Marchew obrać i pokroić w kostkę, pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kaszę przelać zimną wodą, później wrzątkiem, wsypać do gotującego się bulionu, dodać marchew i pietruszkę, gotować około 15 minut. Gdy kasza zmięknie dodać mięso i pieczarki, gotować jeszcze trochę, przyprawić pieprzem i sola, dodać koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 03.12.2010 06:38
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak