Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula zasmażana z koncentratem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1
cebula czerwona 1
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej roślinny 2 łyżki
bulion warzywny 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula zasmażana z koncentratem

Cebulę kroimy w wiórki i wrzucamy na rozgrzany olej. Koncentrat mieszamy z bulionem i gdy cebula zacznie się rumienić wlewamy go do cebuli. Smażymy do momentu gdy woda wyparuje i całość się nam zagęści. Taka cebulka można zjeść z ziemniaczkami i koperkiem lub podawać jako dodatek do ziemniaków i mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 02.11.2011 23:18
ciekawe połączenie
Izabela/bella81 20.05.2011 08:27
smaczna
Mati13 01.05.2011 15:16
fajny przepis
ewelinapac 30.12.2010 10:26
rewelacja
ben-ka 05.12.2010 22:57
Pewnie smaczna:)
Smakosz6 29.11.2010 09:29
mniam
Grażyna13 27.10.2010 19:33
Pycha, muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak