Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dag
kapusta 1/4 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1łyżeczka
sól
olej 2 łyżki
natka pietruszki
cebula 1 szt
ziarna ziela angielskiego 3-4 szt
ziarna kolendry
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w kapuście

Cebulę obrać i pokroić w kostkę, żeberka umyć, osuszyć i podsmażyć z obu stron na oleju, wlać 3/4 szklanki wody, dodać cebulę, kostkę bulionową, kolendrę i ziele angielskie, dusić na małym ogniu. Z kapusty usunąć wierzchnie liście, poszatkować i włożyć na chwilę do wrzątku, odcedzić i położyć na żeberkach, posolić, popieprzyć i dodać przyprawy do bigosu, udusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 03.12.2010 06:38
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak