Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki meksykańskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
ryż 5 łyżek
kasza manna 5 łyżek
kasza gryczana 5 łyżek
mięso mielone 50 dag
jajko 5 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
przecier pomidorowy 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki meksykańskie

Z główki kapusty zdjąć kilka liści, niektórymi wyłożyć dno rondla, resztę kapusty drobno posiekać. Wbić 2 jajka, wsypać nieugotowane kasze i ryż, dodać mięso, wymieszać i przyprawić solą i pieprzem, formować gołąbki. Gołąbki namoczyć w 3 rozmąconych jajkach i osobno w bułce tartej, usmażyć na oleju i włożyć do rondla. Przecier pomidorowy zmieszać z 3 szklankami wody i połową polać gołąbki, przykryć je liśćmi kapusty, układać kolejne warstwy, polać resztą sosu i przykryć kapustą. Zapiekać około 50 minut w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 02.12.2010 12:06
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak