Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Dwa pory
kilka ziemniaków
dwa litry rosołu
szczypta tymianku
szczypta gałki muszkatołowej
trzy łyżki oliwy
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z porów

Pokrojone pory podsmażamy na oliwie i gdy zmiękną, zalewamy rosołem lub bulionem. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości, dodając pod koniec trochę tymianku i szczyptę gałki muszkatołowej. Dosalamy do smaku i miksujemy dokładnie.
Podajemy z malymi grzankami lub groszkiem ptysiowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 14.12.2013 09:51
Bardzo smaczna zupka,lubię takie kremy,z porów też czasami robię.
Izabela/bella81 10.02.2013 09:25
super
pacpaw 09.05.2012 21:35
znakomita
angelika14 09.03.2011 15:00
jeszcze nie robiłam
Koper 16.11.2010 08:08
Kremu z porów jeszcze nigdy nie robiłam
Joanna108
Joanna108 12.11.2010 10:26
Zachęcająco mi to brzmi :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak