Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z bezą

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
masło 13 dkg
cukier 15 dkg
żółtko jajek 3 szt
wino 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
białko 3 szt
sok z cytyny 1 łyżka
mus jabłkowy w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z bezą

Mąkę z masłemi, z cukrem i z żółtkami posiekać i zagnieść ciasto.Ciasto owinąc w folię i schłodzić w lodówce.Następnie rozwałkować ułożyć w formie i podpiec około 25 min.Mus jabłkowy połączyć z winem , mąką ziemniaczaną i doprowadzić do wrzenia ,nie gotować i schłodzić i masę nałożyć na ciasto.Ubić białka Z 1/2 szklanki cukru na sztywną pianę dodając sok z cytyny i pianę wyłożyć na jabłka i wstawić ciasto do piekarnika do momentu wysuszenia bezy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 11.11.2011 19:49
z beza to nie jadlam
MAR3STA 20.02.2011 19:17
fajnie wygląda ta beza, a czy nie ma wniej czasami kisielku bo taka różowa?
izapozdro 29.11.2010 11:49
wygląda ciekawie
iga2 26.10.2010 22:00
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak