Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 sztuka
kiełbasa 15 dag
wędzony boczek 10 dag
sól do smaku
koncentrat pomisdorowy 2 łyżki
tłuszcz 2 łyżki
mięsco wieprzowe 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Świeżą kapustę należy drobno poszatkować. Kapustę kiszoną pokroić drobniej, przełożyć ją do garnka i zalać wodą. Gotować ją bez przykrycia. Następnie dodać do niej świeżą kapustę. Cebulkę drobniutko poszatkować, dodać do kapusty. Mięso, kiełbasę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu i dodać do kapusty. Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.12.2012 10:01
Bigos uwielbiam w każdej postaci
IKrakowianka 26.08.2012 18:37
najlepszy!
Katarzyna/kate1980 10.06.2012 21:02
uwielbiam bigos
Ewelina47 16.11.2011 12:06
lubię taki bigosik
Iwusia 27.10.2010 22:49
ja też :) Przepis pierwsza klasa ;)
anja3107 27.10.2010 12:36
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak