Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi lubelskie na słodko

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko
woda 1 szkl
kasza gryczana szkl
ser biały 200 g
cukier
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi lubelskie na słodko

Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek. Wycinać koła. Kaszę ugotować na sypko i wymieszać z twarogiem, żółtkiem i cukrem. Farsz nakładać na koła z ciasta i formować pierogi. Wrzucać do gotującej się lekko osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju i gotować aż pierogi wypłyną na wierzch. Podawać gorące lub odsmażane. Można podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.06.2017 16:21
Smaczne :D
Lis 12.10.2016 10:18
Bardzo smakowite połączenie:)
Boguśka1 09.11.2010 17:02
tez takie robie:)
agnieszka214 04.11.2010 09:24
smaczne
klaudusia198888 03.11.2010 18:23
mniam:)
Ewa111 02.11.2010 14:08
pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak