Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka na ostro

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 200 gr
papryczka chili 1 szt mała
majeranek szczypta
por 1 mały
natka selera 1 gwrść
groszek konserwowy 1 puszka
mąka kukurydziana 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżeczka
mięso mielone z indyka 600 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka na ostro

Mięso oczyścić , pokroić na małe kawałeczki i przysmażyć na tłuszczu z przyprawą do gulaszu. Przełożyć do garnka, następnie przysmażyć pieczarki i cebulę, dodać do mięsa, pokroić por i marchewkę dodać przyprawy i drobno posiekaną papryczkę chili , podlać wodą tyle by mięso i warzywa się zanurzyły . Gotować pod przykryciem ok 40 min, na koniec dodać groszek i koncentrat pomidorowy oraz mąkę kukurydzianą do zagęszczenia.
podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 04.05.2011 20:50
fajny zestaw
maryśka 04.05.2011 18:06
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak