Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koprowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet rybny 4 szt
szpinak na maśle
parmezan 1 opakowanie
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
sos koperkowy 1 (z torebki)

Przepis i sposób przygotowania na: ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koprowym

filety solimy i układamy w naczyniu żaroodpornym tak aby zakryć dno, ryby pokrywamy szpinakiem na maśle według mojego przepisu, sos koperkowy rozrabiamy wg. przepisu na opakowaniu i zalewamy nim nasze danie następnie rozdrabniamy po całości serek śmietankowy i wszystko posypujemy parmezanem do smaku dodajemy sól i pieprz. Danie zapiekamy w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez ok. 30 min po tym czasie posypujemy zapiekankę bułką tartą i zapiekamy kolejne 8 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 04.08.2011 13:40
ciekawe
MAR3STA 28.10.2010 17:59
Brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak