Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka
cukier szklanka
kakao 3 łyżki
woda 3 łyżki
żółtko jajek 1
herbatniki 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Margaryne, cukier, kakao i wode gotować na wolnym ogniu ok. 3 minut. Ostudzić, a nastepnie wbić żółtko. Dodać pokruszone herbatniki i bakalie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.02.2013 16:28
musze spróbować czy wyjdzie bez mleka w proszku
goofy9 27.11.2011 17:00
wszystko w temacie :)
goofy9 27.11.2011 17:00
Krzysztof - ale komentarz \"mieszkam w bloku\" - hehe ;P
Damian19 13.03.2011 10:36
no to musi byc Ci slodko :)
Krzysztof42 12.03.2011 14:01
mieszkam w bloku
bursztynek 16.02.2011 18:29
fajny, muszę spróbować, bo jeśli jest też dobry to duuużo tańszy. Niestety mleko jest dość drogie
Neetka90 12.01.2011 19:06
Dobry przepis
Małgorzata106 09.12.2010 21:35
przepyszne
eli82 07.12.2010 08:56
uwielbiam takie smakołyki
accee 20.11.2010 15:04
REWELACJA
iwona332 13.10.2010 00:08
super
ewelina/bunia 13.07.2010 15:50
nigdy tego nie robiłam a myslę że się skusze...
Natalia/tubisiek 27.06.2010 07:39
faktycznie mleko w proszku nie jest tanie więc może skuszę się kiedyś na tę wersję :)
Damian19 25.05.2010 19:13
tak z mlekiem w proszku jest podobno lepszy. Ale ten tez jest bardzo dobry i troszki tańszy ;)
IlonaAlbertos 25.05.2010 11:47
Ja do bloku dodaję mleko w proszku, też wychodzi super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak