Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dkg
kapusta biała 1 szt
ryż 40 dkg
sól, pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Mięso połaczyć z wcześniej podgotowanym ryżem,doprawić do smaku solą i pieprzem.Przygotować kapustę; wykroić srodek ,zaparzyć we wrzacej wodzie tak zeby można rozdzielić liście ,następnie liście posypać lekko vegetą,nałożyć przygotowany farsz do każdego z liści ,zawinąć farsz w lisciu i ułożyć w rondlu i dusić do miekkości.Podawać z sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 10.09.2011 01:04
świetne gołąbki
Jaheira11 26.11.2010 18:08
uwielbiam
iga2 28.10.2010 22:41
pyszne!!
eklerek 27.10.2010 16:54
smaczne!!
Magdalena80 27.10.2010 15:56
pyszne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak