Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko
olej
kiełbasa 50 dag
ziemniaki 7-8 szt
cebula
skwarki do okraszenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kiełbasą

No to do dzieła :)
Na początku wyrabiamy ciasto: na deskę nasypujemy mąkę, następnie jajko oraz szczyptę soli, następnie dolewamy wody (tyle by ciasto było gładkie i sprężyste)
FARSZ: Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę razem z kiełbasą. Cebulkę obieramy i kroimy drobniutko w kostkę. Podsmażamy ją oraz mieszamy z masą mięsno-ziemniaczaną. Doprawiamy (pieprz, sól)
CIASTO rozwałkowujemy po czym szklanką wykrawamy kółka. Nakładamy farsz a brzegi starannie zlepiamy. Gotujemy we wrzącej wodzie ok. 3 min. od wypłynięcia. Na samym końcu. Okraszamy skwarkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 01.12.2010 10:53
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak