Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duża marchewka
kawałek selera
pietruszka
cienka kiełbasa 30dag
wywar mięsny 2l
sól
pieprz
majeranek 1łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę namocz na noc.Ugotuj w wodzie,w której się moczyła,pod koniec gotowania posól.Wywar zagotuj,dodaj warzywa starte na tarce o dużych oczkach i majeranek.Gotuj około 15minut.W tym czasie podsmaż na oleju kiełbasę pokrojoną na plasterki.Do gotującego się wywaru dodaj ugotowaną fasolę oraz plasterki kiełbasy.Gotuj zupę jeszcze przez około 20minut.Przypraw do smaku pieprzem i ostrą papryką.Gotową zupę posyp siekaną natką pietruszki.Podawaj z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak