Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1\\2 kg
cebulka
sól, pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina duszona

Mięsko dokładnie myjemy , porcjujemy na duże kawałki , na talerzyku małym wysypujemy przyprawę uniwersalną, bazylię , oregano troszkę soli i pieprzu , delikatnie nacieramy mięso tą mieszanką przypraw i smażymy razem z cebulką , po usmażeniu wrzucamy do garnka z wodą , to wszystko co było smażone na patelni, do garnka dorzucamy listki laurowe i pieprz ziarnisty i to ma się gotować do miękkości . Na koniec zagęszczamy wodą z mąką i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 13.04.2011 18:48
wygląda smacznie
ElizaT 27.10.2010 23:23
dobre mięsko
Margo1 26.10.2010 16:45
obiad z mięsem to u mnie podstawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak