Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moje nachos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100g maki kukurydzianej
100g mąki pszennej
sól, kucharek
ok. 100ml letniej wody
łyżeczka proszku do pieczenia
olej do smażenia 0,5 l
mąka orkiszowa 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: moje nachos

Zgnieść ciasto, posolić, rozwałkować i pokroić na paski 4cm/6cm. Rozgrzać olej i smażyć szybko jak faworki. Odsączyć z tłuszczu na pergaminie. Podawać z salsami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 26.10.2010 21:59
Dobry pomysł na szybkie śniadanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak