Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy przecier pomidorowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 kg
oliwa do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy przecier pomidorowy

Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w ćwiartki i gotować ok. 20 min, doprawić solą. Następnie przecieramy pomidory maszynką lub przez sito, nalewamy do wyparzonych słoików. Do każdego słoika z przecierem dodajemy po 1 łyżeczce oliwy i zakręcamy. Oliwa zapobiega zepsuciu przecieru. Pasteryzujemy ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.02.2013 09:49
sama nie robiłam ale juz taki jadłam..dobry
ben-ka 23.02.2013 10:11
przydają się takie zapasy.
M. Monroe 02.01.2013 15:36
zawsze się przyda taki przecier!
ewaa 22.04.2012 17:01
najlepszy!!!
Wacław 14.01.2012 09:08
domowy,najlepszy
pacpaw 22.11.2011 22:16
jeszcze nie robiłem przecieru
goofy9 16.11.2011 22:05
super, robię taki sam przecier, tylko bez oliwy
Ania67 12.11.2011 11:20
świetny- dużo smaczniejszy od tych kupionych w sklepie
jeta72 24.08.2011 23:15
pyszny
Wafelek2601 17.08.2011 10:56
najlepszy!!!
Magdalena1110 06.07.2011 07:32
dobre
Natalia/tubisiek 08.05.2011 16:31
fajny :)
Mariusz10 09.04.2011 19:24
najlepszy własnej roboty
m1monika 29.03.2011 15:08
same witaminki!!!
MAR3STA 26.02.2011 17:57
też uzywam takiej maszynki, szybko przeciera pomidory;)
jolajka 03.02.2011 07:37
a ja mam specjalną maszynkę do pomidorów , super sprawa, co roku robię przeciery i soki pomidorowe z około 20 kg
ElizaT 20.01.2011 01:37
tez taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak