Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół z kurczaka 1,5 l
szczaw 20 dag
ziemniaki 75 dag
kiełbasa 20 dag
gęsta śmietana 1/2 szklanki
łyżka masła
zielenina
sól, pieprz
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Obrane i pokrojone ziemniaki włożyć do wrzącego rosołu i ugotować. Szczaw umyć, posiekać, udusić na maśle i posolić. Do rosołu dodać szczaw, pokrojoną w kawałki kiełbasę i wlać śmeitanę. Gotować ok 5 minut na małym ogniu. Jaja obrać, pokroić w kostkę, włożyć na talerz i zalać gorącą zupą, posypać na koniec zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 13.03.2013 12:43
Pysznie wygląda, a pewnie jeszcze lepiej smakuje
ronald88 16.08.2011 15:28
super
matii6 10.07.2011 19:08
jedna z ulubionych
Marzena34 24.03.2011 08:28
uwielbiam,pamiętam jeszcze z dzieciństwa
Marzena40 06.03.2011 08:11
Doradco, jak to się stało że zostało dodane nie moje zdjęcie do tego przepisu???????
alaaa 05.03.2011 17:48
ja też bardzo lubię
Gonia555 29.10.2010 21:01
Jedna z moich ulubionych zup...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak