Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa brzoskwiniowa do torta

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Puszka brzoskwiń 1 szt
sok pomarańczowy 2 szklanki
budyń śmietankowy 2 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier 1 szklanka
masło 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Masa brzoskwiniowa do torta

Brzoskwinie wyjać z syropu. Do syropu wlać 1 szklankę soku pomarańczowego, a resztę soku rozprowadzić z budyniem i żółtkami , następnie połączyć z syropem i wszystko zagotować, dodając szklankę cukru. Schłodzić.
Utrzeć masło porcjami dodawać przestudzony budyń. Do gotowej masy można, ale nie koniecznie, dodać owoce brzoskwini pokrojone w kostkę i wymieszane delikatnie. Gotową masą przekładać tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 24.04.2012 15:13
lubie
Krystyna32 09.04.2012 08:44
super
kamyk 13.03.2012 10:10
na pewno pycha jest tort z taką masą
mirosława4 26.01.2012 20:54
na pewno smaczna ta masa
Barbara/zuza22_85 13.01.2012 15:07
super
iza15 10.12.2011 21:09
fajna
m1monika 03.11.2011 17:57
pyszna
iga2 04.10.2011 19:39
pycha
barbara11561 14.09.2011 05:42
pyszna masa
Patrycja33 28.08.2011 11:40
pycha
Wafelek2601 29.07.2011 09:35
super
Iwusia 03.05.2011 23:15
takiej jeszcze nie robiłam ... musze spróbować :)
Natalia/tubisiek 15.04.2011 21:29
bardzo fajna :)
Mariusz10 09.04.2011 19:23
świetna masa!
Anna169Hosz 02.02.2011 16:28
takiej nie robiłam.
4muffins 25.11.2010 22:19
musi byc pyszna na pewno spróbuję
IZABELA29 13.11.2010 09:21
warto spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak