Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ziemiaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki5 1.5 kg
jaja 10 szt
kiełbasa do podsmarzenia 0.5 kg
śmietana 12% 0.5 l
cebula 2 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ziemiaczana

Ziemniaki gotujemy w łupinach, oddzielnie gotujemy jajka, wędline podsmarzamy z cebulą. Po ugotowaniu obrane ziemniaki i jajka kroimy w plastry ok 0.5 cm. Układamy warstwami naprzemian w głębokim żaroodpornym naczyniu:ziemniaki, jajka, zasmarzka. Zapiekamy w bratniku ok. pół godz. W tym czasie przygotowujemy sos łącząc ze sobą śmietanę, ketchup, śól i bardzo dużo magi(nawet 1/3 małej butelki) i tym sosem zalewamy zapiekankę w naczyniu, doprowadzamy do zagotowania. Po wyjęciu posypujemy świerzą natką pietruszki. Im więcej razy odgrzewana tym smaczniejsza. Smacznegpo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

majag113
majag113 07.11.2010 21:57
;D Czy to danie jest tuczące . ?
Zoso 07.11.2010 19:30
Bardzo fajny przepis
Tahitha 07.11.2010 10:48
Pychotka, lubię takie zapiekanki.
majag113
majag113 06.11.2010 23:58
przyznam, ze bardzo smaczne
Marta75 29.10.2010 22:21
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak