Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z kaszy manny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 10 dkg
mleko 1 1/2 szklanki
cukier drobny 2 łyżki
jaja 2 szt
masło 3 dkg
sól szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z kaszy manny

Kaszę mannę rozmieszać z małą ilością zimnego mleka,resztę mleka zagotować z cukrem.Dodać kaszę ,stale mieszając,posolić ,dodać masło,rozkleić.Przestudzić, dodać żółtka ,pianę z białek,wymieszać.Tłuszcz rozgrzać na patelni .Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką placuszki i piec na złoty kolor.Podawać z bitą śmietaną lub sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 15.01.2011 13:16
ciekawe racuszki takich nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak