Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowe placuszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100 g skrobia
200 g mąka
1 łyżka miód
1 łyżeczka cynamon
100 g cukier
banan 4 szt
wiórki kokosowe 50 g
mleko kokosowe 200 ml
skórka z limonki 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bananowe placuszki

Zrobić ciasto do panierowanie bananów. Wymieszać mleko kokosowe, mąkę, cukier, wiórki kokosowe, cynamon i skórkę z limonki. Banany, pokrojone na 5 centymetrowe kawałki, obtaczać w skrobi, a następnie zanurzyć w cieście. Smażyć w woku na głębokim oleju. Podawać polane miodem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak