Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 400 g
cukru 250 g
margaryna 120 g
jajko 2 szt
kakoa 2 łyżki
mleko 1 szklanka
bakalie
powidła śliwkowe 4 łyżki
polewa czekoladowa 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Ciasto:
Margarynę roztopić i ostudzić. Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, mąkę wymieszaną z sodą , kakao , wsypać przyprawy do piernika. Mieszając dodawać powidła. Następnie wlać tłuszcz, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.Dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do formy keksowej. Upiec ciasto. Zimne ciasto polać polewą czekoladową i udekorować według uznania.

Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez 50 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 09.01.2013 10:58
wygląda smakowicie :)
rakow2
rakow2 09.01.2012 16:09
bardzo smaczny
Jaheira11 31.08.2011 23:10
rewelacja
novita23 21.07.2011 08:22
pyszny
Tomek13 04.07.2011 19:56
pyszny
agogo2 12.06.2011 22:10
LUKSUS
Tomasz17 26.04.2011 11:17
uwielbiam to ciasto
Magda60 16.04.2011 16:29
dobre
barbara11561 14.04.2011 08:05
Taki lubię:):)
Krzysztof42 09.03.2011 16:23
super wygląda
Ewa104 12.12.2010 19:22
Wygląda bardzo smacznie!
Kate131 06.12.2010 13:00
uwielbiam
eli82 01.12.2010 09:38
mniam
traktorek 26.11.2010 16:31
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak