Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupiak z miętą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki obrane
kasza gryczana 1\\2 l
masło 1\\4
jajko 2
mąka tortowa 1\\2 łyżki
mąka ziemniaczana 1\\2 łyżki
pół szklanki śmietany
suszona mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Krupiak z miętą

Wstawiamy w 2- litrowym garnku ziemniaki , ale tych ziemniaków ma być cały garnek, po ugotowaniu odcedzamy pozostawiając w garnku tyle wody aby sięgała do połowy objętości ziemniaków. Następnie bierzemy widelca i rozdrabniamy je , zasypujemy kaszą , dodając masło. Mieszamy. Czekamy aż wszystko się zaparzy i ostygnie. Następnie to dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy . Przekładamy ciasto do foremki keksowej do półtorej godziny w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 30.01.2013 11:50
to tak jak mnie :)
matii6 14.01.2011 20:28
ta mięta mnie ciekawi,,,
Margo1 03.11.2010 07:36
lubię bardzo mięte
alaaa 26.10.2010 08:54
ciekawy pomysł z miętą,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak