Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie koperkowym

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
śmietana 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 2 łyżka
sól, pieprz do smaku
koperek pęczek 1 szt
cebulka 2 szt
wino białe wytrawne 1/2 kieliszka
filet z dorsza 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie koperkowym

Filet oprószyć solą,pieprzem,skropić sokiem z cytryny,cebulkę przysmażyć na maśle i razem z cebulka rybę
włożyć do folii,skopić winem i posypać koperkiem i piec około15 min w piekarniku,przygotowany sos ze śmietany i mąki ziemniaczanej polać na upieczoną rybę i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 13.04.2011 20:40
na pewno smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak