Pulpety z jabłkiem

Pulpety z jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • jaja

    2 szt
  • czerstwa bułeczka

    2 szt
  • mleko

    1,5 szkl
  • jablka kilo2

    szt
  • wywar z jarzyn

    1 litr
  • masło

    2 łyżeczki
  • chrzan - utarty

    2 łyżki
  • rosół z kostki

    2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mięsa mielonego ,drobno posiekanej cebuli, jajek, małej namoczonych w mleku i odciśniętych bułek,utartych na tarce jabłek ,soli i pieprzu, wyrobić spójną masę i uformować 16 pulpetów.
Pulpety włożyć do gotującej się osolonej wody i potrzymać na małym ogniu. następnie wyjąć i trzymać w cieple.
Przygotować rosół z kostek rosołowych lub wywaru z warzyw, dodać łyżeczkę masła,doprawić śmietaną z odrobiną mąki, dodać u tarty chrzan i utarte na tarce jabłka, zagotować i zalać pulpety.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

08.01.2012 18:39
super

PaniMISIOWA

24.08.2011 09:14
ciekawa kompozycja smaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat