sałatka z pieczarkami, kukurydzą, szynką i serem fetą

sałatka z pieczarkami, kukurydzą, szynką i serem fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółty ser

    15 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • kukurydza

    1 puszka
  • plastry szynki

    15 dag
  • ketchup

    2 łyżki
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • sól

  • ser feta

    1 opakowanie
  • cebula czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kukurydzę osączyć z zalewy, szynkę i cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w krążki, podsmażyć na oliwie, przełożyć do miski, wsypać ser, kukurydzę i szynkę, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodać ketchup i pokrojony w kostkę ser feta i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Roman5

30.11.2010 06:37
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat