Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z pieczarkami, kukurydzą, szynką i serem fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 15 dag
pieczarki 30 dag
kukurydza 1 puszka
plastry szynki 15 dag
ketchup 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
ser feta 1 opakowanie
cebula czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z pieczarkami, kukurydzą, szynką i serem fetą

Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kukurydzę osączyć z zalewy, szynkę i cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w krążki, podsmażyć na oliwie, przełożyć do miski, wsypać ser, kukurydzę i szynkę, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodać ketchup i pokrojony w kostkę ser feta i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 30.11.2010 06:37
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak