Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naturalny kwas burakowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kilka buraczków
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Naturalny kwas burakowy

Buraczki obieramy i kroimy na kawałki. Wkładamy do sloika, dodajemy ząbek czosnku i kawalek razowego chleba, zalewamy letnią, przegotowaną wodą. Stawiamy w ciepłym miejscu na 4-5 dni, po tym czasie powinien mieć kwaśno-winny smak. Wyjmujemy chleb i przechowujemy w lodówce. Dodajemy do barszczu i salatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 22.03.2013 04:11
nie ma to jak swój,domowy
IZABELA29 14.12.2012 08:26
ja osobiście takiego nie robiłam...
malaczarna23 21.01.2012 09:30
super
caroline1983 21.11.2011 14:51
chyba sie skusze i zrobie :)
Goya 02.08.2011 08:42
mniam do barszczu
matii6 06.06.2011 21:41
domowy najlepszy a barszczyk palce lizać
Edyta38 07.04.2011 10:03
dardzo dobra rzecz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak