Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makówki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mak zmielony 30 dkg
bułki 2-3 szt
mleko 0,7 l
cukier 30 dkg
masło kost
rodzynki 100 g
orzechy włoskie 100 g
migdały 100 g (słupki)

Przepis i sposób przygotowania na: Makówki

Zrumienić masło dodać mleko i cukier zagotować. Bułki pokroić w plastry. W misce przekładać mak, bułki, rodzynki, orzechy, migdały. Zakończyć makiem i bakaliami. Zalać gorącym mlekiem z masłem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 07.10.2013 20:42
Smaczne danie :)
kate.500 15.08.2013 21:49
super makowki
Motorek 13.08.2013 08:33
też tak robię
misia53 18.07.2012 23:26
nigdy nie robiłam makówek ale moja koleżanka przez pare lat przynosiła i gotowe na swięta.
janek64 17.05.2012 11:39
Rzeczywiście ciekawy przepis :)
Krystyna32 08.02.2012 09:16
super
SyMiki 09.10.2011 08:49
uwielbiam makówki
Aniunia773 18.04.2011 10:55
ciekawy przepis
Karolcia12 11.03.2011 10:28
świetny przepis
MAR3STA 07.11.2010 21:52
zniewalający smak!
Margo1 27.10.2010 11:16
ciekawy przepis
matii6 26.10.2010 19:35
robię podobnie na Boże Narodzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak