Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowo bakaliowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód kokosowy
kokos 40 dkg
cukier dkg
białko 10 szt
Krem bakaliowy
masło 1 kost
margaryna Kasia 1 kost
brzoskwinie w puszce 1 szt
czekolada mleczna 1 szt
rodzynki 10 dkg
migdały płatki 10 dkg
budyń śmietankowy 2 szt
cukier 4 łyżki
GÓRA
kremówka 0,5 l
cukier puder 3 łyżki
śmietan fix 3 szt
orzechy włoskie 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo bakaliowe

Ubić białka z cukrem dodać kokos wymieszać. Upiec na blasze z brzegami 25 min w 160 st. Z brzoskwiń odlać sok i uzupełnić płyn do 2, 5 szkl wodą i ugotować na tym budynie dodając 4 łyżki cukru, wystudzić. Brzoskwinie czekoladę pokroić w kosteczkę. Utrzeć tłuszcz dodać zimne budynie wymieszać. Do kremu budyniowego dodać wszystkie bakalie. Wyłożyć na kokosie krem bakaliowy. Na górę wyłożyć ubitą kremówkę z cukrem pudrem i śmietan fixami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 12.08.2012 20:52
takie bogate , niewątpliwie smaczne
Krystyna32 12.04.2012 08:41
extra
SyMiki 13.10.2011 23:15
super
kuklik 05.04.2011 16:27
szkoda że brak zdjęcia
Karolcia12 10.12.2010 21:11
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak