Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny serniczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 sztuka
cukier 20 dag
cukier waniliowy 1 sztuka
jajko 4 sztuki
margaryna Kasia 10 dag
rodzynki 5 dag
herbatniki 1 paczka
aromat cytrynowy 4 krople
ser biały 1/2 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny serniczek

Do sera dodaj budyń i masło, wymieszaj. Białka jajek oddziel od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem wanilowym na krem. Wymieszaj z serem. Dodaj rodzynki i aromat. Białka ubij na sztywną pianę i połącz z masą serową. Podłóżną blache wysmaruj masłem i posyp bułką tartą, wyłóż herbatnikami i napełnij masą serową. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 50 minut w temp 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 25.05.2012 18:19
uwielbiam
ziutula
ziutula 30.09.2011 12:57
nie tylko na Wielkanoc taka pychota...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak