Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorące kakao z miodem i cytryną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kakao 0,5 łyżeczki
mleko 1 szklanka
cukier waniliowy 0,5 łyżeczki
miód prawdziwy 1 łyżeczka
sok z cytryny 3 krople
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorące kakao z miodem i cytryną

Do szklanki wsypujemy pół łyżeczki kakao,pół łyżeczki cukru waniliowego i 3 łyżki wody,wszystko dokładnie mieszamy.Mleko zagotowujemy.Do gotującego się mleka wlewamy kakao i czekamy,aż wszystko się zagotuje.Kakao przelewamy do szklanki,dodajemy 3 krople soku z cytryny i łyżeczkę miodu.Dokładnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misiek123 09.03.2011 11:06
tego jeszcze nie piłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak