Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś słodko-pikantny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka chili 1
ząbki czosnku 2
sok z połowy cytryny
łyżki płynnego miodu 3
łyżki sosu sojowego 2
łyżka świeżej kolendry 1
łyżka octu z białego wina 1
sól
oliwa
kiełki lucerny 50 gram
kiełki słonecznika 50 gram
kuskus 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś słodko-pikantny

Chili umyj, usuń pestki, strąk i czosnek drobno posiekaj. Miód wymieszaj z sosem sojowym i sokiem z cytryny. Dodaj chili, czosnek, posiekaną kolendrę i dwie łyżki oleju. Marynatą natrzyj filety, odstaw do lodówki na 2 godziny. Rybę usmaż na patelni natłuszczonej pozostałym olejem. Najpierw smaż stronę ze skórą. Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj. Ogórek i paprykę pokrój w kostkę, posiekaj cebulę. Kaszę rozbij widelcem, dodaj warzywa i kiełki, przypraw octem, oliwą, solą i pieprzem. Sałatkę rozłóż na talerzach. na wierzchu ułóż rybę. Podawaj z limonką lub cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 20.11.2011 05:52
fajny
jeta72 22.07.2011 12:04
świetny
Mariusz17 02.02.2011 17:03
Ach zjadłbym sobie
traktorek 15.11.2010 16:38
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak