Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z kiełbaską

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka 0,5 kg
sól 1 łyżka
kiełbasa 2 pętka
olej 4-5 łyżek
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z kiełbaską

Ugotowane ziemniaki dokładnie ugnieść,dodać pół kilograma mąki,łyżkę soli i zagnieść ciasto.Z ciasta uformować wałki i kroić na kawałki.Kopytka wrzucać do gotującej się,osolonej wody i gotować 10-12 minut.Na patelnię wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę,dodać olej i usmażyć.Gotowa kopytka polewać przygotowaną zaskwarzką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 04.10.2011 10:23
fajnie wygladają
bami 28.06.2011 09:56
Smakowite! Bardzo lubię kopytka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak