Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie musztardowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1 szklanka
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżek
sól 3 łyżki
czosnek
ogórki świeże 2-3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki umyć, pokroić na \"ósemki\". Na dno słoików włożyć gorczycę, ząbek czosnku, liść laurowy i ziele angielskie, a następnie włożyć ciasno ogórki. Przygotować zalewę: wodę, ocet, cukier, sól i musztardę wymieszać. Zagotować. Jeśli musztarda się zważy, można przetrzec ją przez sitko. Zimną zalewą zalać ogórki i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.06.2016 12:05
ciekawy przepis
Ewelina38 30.12.2012 11:06
uwielbiamy je i zawsze robię w dużych ilościach
calliope 06.05.2012 07:53
ekstra ogóreczki :)
traktorek 23.05.2011 20:31
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak