Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prowansalskie scones z czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 g
otręby pszenne 30 g
płatki owsiane 30 g
masło 50 g
jogurt 5 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalskie scones z czosnkiem

Czosnek przepuścić przez praskę. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować je na grubość ok 2 cm i szklanką wycinać krążki. Ułożyć na podsypanej mąką blasze. Wyszło mi 8 bułeczek. Bułki wkłożyć do nagrzanego do 225 stopni piekarnik i piec 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 26.04.2012 07:54
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak