Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół Drobiowo Wołowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko kurczaka 2 sztuki
antrykot 30 dag
marchewka 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
kapusta 10 dag
seler 1/2 sztuki
pietruszka zielona 1/3 pęczka
kostka rosołowa drobiowa
pieprz do smaku
przyprawa do zup do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół Drobiowo Wołowy

Udko z antrykot gotujemy około 30 min. Po 30 min odlewam wodę i wlewam nową. Dodaje kostkę rosołową warzywną. Ja zawsze kupuję włoszczyznę na tace. Wrzucamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler. Dodajemy kapustę i zieloną pietruszkę. Cebulę obieram, przecinam na pół i podpalą ja na palniku, następnie wrzucam do garnka. Gotuję około 1 - 1,5. Doprawia do smaku pieprzem i magą w płynie. Podajemy z makaronem nitki i przyozdabiamy zieloną pietruszką. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta51 27.10.2010 21:12
pyszny
Buczo007 26.10.2010 11:29
najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak