Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po cygańku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
musztarda 2-3 łyżeczki
czosnek kilka ząbków
kostka rosołowa 1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
schab 4-5 plastrow

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po cygańku

Mięso lekko rozbijamy,nacieramy przekrojonymi ząbkami czosnku i opruszamy przyprawą.Smarujemy musztardą i odstawiamy na chwilę aby smaki się przegryzly.Marche i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o duzych oczkach.Cebulę kroimy w piórka.W naczynie żaroodpornym układamy warzywa,na nie kładziemy plastry miasa i zasypujemy resztąwarzyw.Całość zalewamy rozpuszczona w szklance wody kostką rosołową.Pieczemy pod przykryciem około 45 minut w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 07.04.2012 11:52
pychotka
Goya 23.09.2011 09:12
świetnie wygląda
wolochski 25.05.2011 22:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak